Waarom – en hoe?! – overstappen naar Azure Virtual Desktop?

Benno Rummens, senior consultant bij Login Consultants, schreef samen met collega’s een whitepaper over Azure Virtual Desktop. Waarom zijn wij zo enthousiast over Azure Virtual Desktop, wat lost het op en waar moet je aan denken om het beheer tot een succes te maken?

Virtuele en toekomstbestendige werkplek

Met Microsoft Azure Virtual Desktop (AVD), een platform-as-a-service, bied je je medewerkers een virtuele en toekomstbestendige Windows 10-werkplek vanuit de cloud. Hiermee hebben ze overal en altijd toegang tot hun bureaublad en applicaties. Dat brengt verschillende voordelen met zich mee, zowel voor de business als voor de IT-organisatie. Met Azure Virtual Desktop kies je voor een ander betaalmodel, een ander migratietraject en een ander servicemodel.

Bestaande technologie in een nieuw jasje

Ik zag meteen de potentie van Azure Virtual Desktop voor onze klanten. Met Azure Virtual Desktop kunnen we nu echt een volledige Virtuele Desktop vanuit Microsoft Azure bieden. Dat vind ik interessant, eigenlijk een bestaande technologie in een nieuw jasje. Een nieuwe versie van RDS, maar dan met de voordelen die de cloud biedt. Daarmee is een hele nieuwe markt aangeboord.

Download de whitepaper

Als je kiest voor Microsoft Azure Virtual Desktop sta je wel voor een aantal keuzes. In onze whitepaper zoomen we hierop in. Welke problemen lost Azure Virtual Desktop op, hoe maak je de overstap en waar moet je aan denken om het beheer tot een succes te maken? Dat zijn vragen waar we in deze whitepaper op inzoomen.

Nu al meer weten?

Ben je op zoek naar een partij die je bij het maken van deze keuzes kan begeleiden en je van a tot z kan helpen met het inrichten en beheren van de Azure Virtual Desktop? Zoek je een partner die ervoor kan zorgen dat je medewerkers de beschikking krijgen over een desktop-as-a-service die jouw organisatie past als een jas? Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.

Meer over Azure Virtual Desktop!