Citrix Intelligent Workspace: This is how the future works

Door René Lindeboom

We kennen Citrix allemaal als een oplossing voor het publiceren van applicaties en van volledige Windows Desktops. Daar is nog veel meer over te vertellen maar dat gaat niet in dit artikel passen. Al die applicaties. Men heeft uitgerekend dat een kantoormedewerker gemiddeld tientallen applicaties nodig heeft om zijn of haar taken af te kunnen werken.

Wat gebeurt er zoal op een dag? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het registreren van verkopen, inkopen en afspraken.
  • Het vastleggen van klantcontacten in een “CRM”.
  • Het indienen van een verlofaanvraag of een declaratie en het goedkeuren (of afkeuren) daarvan.
  • Een overleg met één of meer collega’s of aan een interne mededeling (nieuwe collega’s bijvoorbeeld of iets als het weekmenu in de kantine).

We gebruiken daar applicaties voor. Veel applicaties. Dat kunnen Windows-applicaties zijn, geïnstalleerd op de desktop of laptop maar ook gepubliceerde applicaties die centraal worden aangeboden en beheerd. De laatste jaren gebruiken we steeds meer ‘SaaS’ applicaties die vaak simpelweg gebruikt kunnen worden vanuit de internetbrowser.

We ervaren dit als ‘gewoon’. We melden ons aan het begin van de werkdag aan, om te beginnen op de eigen werkplek. Dan begint het pas goed. Voor al die applicaties moet apart worden ingelogd. Gelukkig kunnen we een ‘save password’ vinkje aanklikken. Al die gebruikersnamen, al die wachtwoorden, het is voor ons allemaal herkenbaar en het kost ons allemaal ook kostbare tijd (zeker als er een wachtwoord ge-reset moet worden).

Dit kan beter

En dan die taken die uitgevoerd moeten worden. Bij het ene programma zit de ‘save’ knop rechts, bij de andere links, bij weer een ander programma zit de knop verstopt in een afrolmenu. Bij het ene programma ben je in vier, vijf klikken klaar en bij een ander programma moet je vele schermen door om een enkele registratie vast te leggen. Er worden werkinstructies gemaakt of zelfs trainingen gevolgd om met sommige programma’s (zoals SAP bijvoorbeeld) om te leren gaan.
We denken er niet over na, maar het kost ons allemaal tijd, elke dag opnieuw. Dit kan beter.

Citrix publiceert al tientallen jaren applicaties (en desktops). Wat als je nu ook ‘taken’ zou kunnen publiceren? Wat als de meest gebruikte taken met één of twee klikken gedaan kunnen worden? Wat als je taken gepushed zou krijgen naar je werkplek zodat je niet hoeft te switchen tussen vijf, tien of vijftien verschillende programma’s?

Eigen feed

That is how the future works. Citrix heeft de ‘Intelligent Workspace’ ontwikkeld . Deze digitale werkplek bestaat uit een ‘Facebook-achtige’ feed waar meldingen, taken en registraties automatisch voorbijkomen. Voor ‘Facebook’ heb je geen training of opleiding nodig en het is dus de bedoeling dat je digitale werkplek net zo eenvoudig is te gebruiken. Vanaf een internetbrowser, dus geschikt voor elk type apparaat (of daar nu Windows op draait of niet).

Daar komt achter de schermen wel het één en ander bij kijken. Als gebruiker zie je jouw eigen ‘feed’ maar achter de schermen bestaat deze uit een verzameling ‘microapps’. Deze ‘microapps’ maken gebruik van koppelingen (Integrations) die worden gelegd tussen de Microapp Service en de databases van applicaties zoals SAP, JIRA, Microsoft Dynamics, ServiceNow en anderen.

Er zijn dus al een aantal ‘out of the box’ Integrations beschikbaar, maar in feite kan elk ERP (of EPD) systeem worden gekoppeld, mits er maar RESTful API’s beschikbaar zijn voor dat systeem. Citrix Workspace ondersteunt onder andere OAuth 2.0 als authenticatie mechanisme. Hiermee worden de gekoppelde microapps dus uitgevoerd vanuit de gebruikerscontext (‘uit naam’ van de gebruiker) zonder dat die gebruiker zelf hoeft in te loggen in een specifieke applicatie.

Behalve de directe koppelingen met ERP, EPD, CRM en/of HRM systemen zijn de bestaande ‘App Delivery’ technieken natuurlijk ook nog beschikbaar. Vanuit de nieuwe ‘Intelligent Workspace’ zijn de published apps en desktops met één klik te starten, of ze nu ‘on-premises’ draaien of in de cloud. Behalve met ‘Apps en Desktops’ integreert de Workspace ook met ‘ShareFile’ – de nieuwe naam is ‘Content Collaboration’. Hiermee zijn ook persoonlijke of gezamenlijke bestanden direct beschikbaar in de workspace (mits men de Content Collabration Service afneemt).

Login Consultants is klaar voor de toekomst

Citrix Workspace gaat ook ondersteuning voor Microsoft Teams bieden nu in ‘tech-preview’ en er wordt hard gewerkt aan het ondersteunen van Outlook. Met deze twee componenten ontstaat er een zeer veelbelovend concept voor de digitale werkplek van de toekomst. Login Consultants is klaar voor de toekomst en heeft ‘Citrix Certified Microapps Service’ consultants beschikbaar om mee te denken en te ontwikkelen. Om met Citrix te spreken; ‘this is how the future works.

Interesse?

Wil je meer weten over de Intelligent Workspace van Citrix, neem dan contact met op met r.lindeboom@loginconsultants.nl