Terugblik VMworld 2018: Possible begins with you!

maandag, 03 december 2018

Door Dennis Sigmond

VMware 20-Jarig bestaan

In deze blog blikken we terug op VMworld 2018, een speciale editie, want VMware bestaat 20 jaar. Wat doen onze consultants zoal op VMworld en welk nieuws hebben ze voor u meegenomen?

Ook dit jaar was VMworld Europe weer een groot succes,met zo’n 12.000 bezoekers, vele sessies, indrukwekkende keynotes, maar ook voldoende mogelijkheid om gelijkgestemden, klanten en partners te ontmoeten.

Bekendmakingen

Net zoals voorgaande edities werden ook tijdens deze VMworld Europe weer vele nieuwtjes wereldkundig gemaakt. In deze blog zetten we voornamelijk het End User Computer gerelateerde nieuws voor u op een rij:

Horizon Cloud Connector
Deze appliance, kunt u op uw bestaande on-premises VMware Horizon 7.6 of hoger of Horizon on VMware Cloud on AWS-omgeving gebruiken om connectie te maken met de Horizon Cloud Control Plane. Met behulp van deze control plane kunt u een subscription model gebruiken, in plaats van de traditionele licenties. Zo kunnen klanten langzaam wennen aan cloud, kosten overbrengen van CAPEX naar OPEX en gebruik maken van de nieuwe admin-console waarbij alle Horizon (Azure, Hosted, AWS, On-premises) omgevingen vanuit één console te zien zijn

Horizon on VMware Cloud on AWS
Met Horizon on VMware Cloud on AWS (VMC) kunt u een Horizon 7 omgeving hosten op het VMware SDDC-platform op AWS. Tijdens VMworld is aangekondigd dat het Instant Clones en App Volumes, onderdeel van het JMP-platform nu ook ondersteund worden op dit platform. De features zijn voor Horizon on-premises en VMC zijn nu vrijwel gelijk.
Ook is aangekondigd dat Horizon op VMC vanaf Horizon 7.7 automatisch is te installeren, wat de installatietijd aanzienlijk verkort.

Horizon Cloud on Azure 1.7
Met de nieuwe release van Horizon Cloud on Azure zijn er een hoop nieuwe features bijgekomen o.a.:

 • Unified Access Gateways voor interne connectie
 • Nieuwe VM models beschikbaar
 •  Support voor bestaande vNET subnets
 •  Support voor domain functional level 2003 & 2008R2
 •  Windows 10 1803 support
 •  Disk encryptie voor VDI en RDSH
 •  Automatisch uitrollen van een Workspace ONE IDM SaaS Tenant

Workspace ONE

Workspace ONE zorgt voor de meeste EUC gerelateerde nieuwtjes tijdens VMworld Europe. Workspace ONE is het belangrijkste onderdeel van VMware’s Digital Workspace Vision, ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar dan ook snel op.

 • Okta Identity Cloud Integration
 • Workspace ONE Intelligence Automation Connector
 • Workspace ONE Sensors for macOS
 • Dell Provisioning for Workspace ONE (Dell ProDeploy)

Keynotes

Kon u er niet bij zijn of heeft u de keynotes gemist? U kunt ze hier terugkijken:

Login Consultants @ VMworld

Dit jaar waren onze Consultants weer heel druk tijdens VMworld met het volgen van vele sessies, klantengesprekken,netwerken én sessies geven. Het thema van VMworld dit jaar: “Possible begins with you”, was zeker van toepassing op twee van onze collega’s. Zij mochten presenteren op dit fantastisch event.

Age Roskam: JMP: The Easy Button for Delivering and Managing Virtual Desktops and Apps

Age VMworld 2018

In deze sessie op de woensdag over JMP (de Horizon componenten: Horizon View, App Volumes en VMware UEM), vertelde Age hoe hij voor een groot ziekenhuis de creatie van appstacks organiseerde, welke uitdagingen ze hadden en hoe ze deze hebben opgelost met behulp van VMware.

Dennis Sigmond: How to deploy a desktop solution in one hour with Horizon Cloud on Azure

Dennis VMworld 2018

Dennis presenteerde al op VMworld Las Vegas en op maandag gaf hij, in een drukbezocht zaal, met 400 geregistreerde bezoekers, een Quick Talk sessie tijdens VMworld Europe. Dennis vertelde in zijn sessie hoe u Horizon Cloud on Azure in slechts 1 uur kunt uitrollen. Kan dat echt? Ja, met de juiste voorbereidingen is het platform zelfs volledig geïnstalleerd in gemiddeld 45 minuten.

Korte impressie

Zie hier een korte impressie van VMworld Europe 2018.

Meer weten? Neem dan contact op met Dennis Sigmond via d.sigmond@loginconsultants.