Een verslag van de roundtable voor IT-beslissers van ziekenhuizen

“De toekomst van de digitale healthcare werkplek”

Om nu en in de toekomst goede en betaalbare zorg te kunnen leveren, kunnen ziekenhuizen niet meer om innovatie heen. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van innovaties rondom beeldbellen en eHealth. De vernieuwingen gaan in rap tempo door. Als ziekenhuis dien je hierop voorbereid te zijn. Maar wat als je bestaande applicatielandschap een belemmering vormt voor innovatie en je voorlopig nog geen afscheid kunt nemen van de ‘meereizende’ Windows werkplekken?

Voor IT-afdelingen van ziekenhuizen brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee. Om dit te bespreken, organiseerde Heliview in samenwerking met kennispartners Login Consultants en Microsoft een Digital Round Table op 11 januari 2022. Onder leiding van moderator Richard Bordes werd de sessie bijgewoond door verschillende IT-professionals uit de zorg via Microsoft Teams. Dit verslag geeft u inzicht in de visie van de deelnemers over de volgende onderwerpen:

  • Hoe investeert uw organisatie in de digitale healthcare werkplek van de toekomst?
  • Wat zijn de grootste uitdagingen op het gebied van de digitale werkplek?
  • Is uw ziekenhuis al klaar om de overstap naar de cloud te maken?
  • Welke onderwerpen mogen niet ontbreken op de projectenkalender voor 2022/2023?

Veel ziekenhuizen bevinden zich in de zoektocht naar de werkplek van de toekomst. In deze zoektocht zijn er vele innovatiedrivers en innovatieremmers. Technologie die voorheen als vooruitstrevend gezien werd, is nu achterhaald en zorgpersoneel hebben andere verwachtingen. IT-professionals uit de zorg worden gepresenteerd met verschillende oplossingen, waaronder een aantal gebaseerd in de cloud. Zijn ziekenhuizen klaar voor een volledige overstap naar de cloud? Hoe wordt er nu geïnvesteerd in de digitale transformatie? En welke andere technologische ontwikkelingen spelen een belangrijke rol in de healthcare werkplek van de toekomst?