Ron Bos over thuiswerken: “Boodschappen doe ik drie weken van tevoren online”

Thuiswerken, hoe gaat het eigenlijk bij de Loginners? Ron Bos deelt zijn thuiswerk ervaring:

Nou we moeten nog wel even… Maar hier gaat het eigenlijk wel goed. Ik werk aan de eettafel, mijn vriendin in de studeerkamer en mijn dochter in haar eigen kamer, dus we zitten elkaar niet echt in de weg. Mijn dochter van 11 kan zichzelf goed bezighouden, dus daar hebben we niet heel veel omkijken naar. Af en toe moeten we natuurlijk wel schoolwerk nakijken.

Verder ben ik de afgelopen tijd druk bezig geweest met mijn hoofdklant. Toen de Corona crisis begon, kwam van hen de vraag of wij konden helpen met thuiswerkplekken voor alle medewerkers. Ze hadden al een Citrix-omgeving voor ongeveer 250 werkplekken, maar als iedereen thuis moest werken was dat niet voldoende. Samen met de systeembeheerder heb ik bekeken wat er allemaal nodig was. Er moesten extra licenties komen en het platform moest het ook aan kunnen. Ik heb de Citrix-omgeving uitgebreid met 5 servers en een 2 servers zijn extra ingericht met applicaties die nog niet waren ontsloten. Dat is allemaal goed verlopen en de klant was heel tevreden, daar ben ik dan wel trots op.

Het valt me op dat in het dorp waar ik woon iedereen zich goed aan de regels houdt. Ik kom niet heel veel buiten, soms voor een wandeling of een kleine boodschap. Mijn boodschappen doe ik voornamelijk online, dat brengt wel uitdagingen met zich mee met de bezorgtijden. Ik zet vaak al drie weken van tevoren een dummylijst in de app, zodat ik de plek kan reserveren.

Ik mis kantoor, werken thuis is veel intensiever, op de zaak maak je tussendoor een praatje, haal je koffie, en maak je een ommetje met je collega’s, dat is er allemaal niet. Ik mis ook de klanten, op locatie werken is altijd een fijne afwisseling. Natuurlijk hebben we contact, maar het is toch anders als je fysiek samen een kop koffie drinkt.