René Buter over thuiswerken: “Door thuiswerken is de kwaliteit van ons werk niet minder”

Tijdens de Corona-maatregelen moeten we zoveel mogelijk thuiswerken. In deze serie geven we een inkijkje in hoe het de Loginners thuis afgaat.

“Ik vind het wel lekker, je bent flexibel met je tijd en je hebt geen reistijd. Ik moest mezelf wel aanleren om op tijd pauze te nemen en even weg achter de computer vandaan. Via alleen je beeldscherm werken is wel veel intensiever, zaken die je op kantoor informeel regelt tijdens je gang naar koffie, moet je nu echt afstemmen.”

“Voor het gezin is het ook fijn, mijn oudste zoon van 15 vindt het prettig om thuis te zijn. Hij heeft Asperger. Voor hem is de wereld met de coronamaatregelen eindelijk zijn normale wereld. Hij is veel rustiger en gelukkiger, het is in lange tijd niet zo goed met hem gegaan.
Mijn jongste zoon van 10 woont in een gezinsvervangend huis. Vorige week heeft mijn vrouw hem voor het eerst in 12 weken weer gezien. Nu mogen we hem om de week weer 1 uur bezoeken, in de tuin. Het is frustrerend dat we geen regie over de toegang van ons kind hebben, maar ik begrijp het ook. De gehandicaptenzorg valt eigenlijk onder geen van de maatregelen en dat maakt het moeilijk.”

“Door het thuiswerken is de kwaliteit van ons werk niet minder. Maar als we straks weer naar kantoor mogen, lijkt het mij goed om zeker 2 dagen op kantoor te zijn. Dat is goed voor het teamgevoel en ook goed voor het samenwerken en van elkaar leren.”