Pieter Santema en Carlijn Rietveld over thuiswerken: “Joh, jij ook hier?”

Pieter Santema en Carlijn Rietveld, ons eigen ‘Loginstel’, over samen thuiswerken:

Pieter: “Ik kan er best aan wennen aan het thuiswerken, doordat ik geen reistijd heb en mijn tijd ook veel flexibel in kan delen.”

Carlijn: “Ik ben wel een fan van kantoor, dus dat mis ik wel. Aan de andere kant is het er ook vaak druk en dat kost energie, daar heb ik nu geen last van.

Omdat ons werk zo verschillend is hebben we geen last van elkaar. Aan het einde van de dag zeg ik wel eens: Joh, ben jij ook hier. We zijn zo erg met ons eigen ding bezig. Je beweegt wel een stuk minder, het koffieapparaat is zelfs dichterbij, mijn stappendoel is al bijgesteld. Ik probeer wel zoveel mogelijk te lopen, voor het werk bijvoorbeeld een rondje van 10 minuten, alsof ik naar mijn werk loop.”

Pieter: “Maar ze doet wel haar best haar stappen te halen, ’s avonds loopt ze soms met haar tandenborstel in haar mond te ijsberen in de kamer, om nog 400 stappen te zetten. Zelf speel ik vooral sportief op de Playstation. Maar we mogen weer tennissen en dat kunnen we ook samendoen.

Wat betreft onze sociale contacten. Wij waren al een tijd geleden gestopt met plannen, dat gaf ons rust, maar we merkten dat we onze vrienden daardoor minder zagen, omdat zij de agenda al helemaal vol hadden. Nu hebben ze ineens veel meer spontane tijd.”

“Ja,” vult Carlijn aan, “ik vind het wel heel fijn dat dat er nu een beetje uit is.”

“Wat werk betreft vind ik dit een ideale tijd voor organisaties om alles onder de loep te nemen en naar de footprint te kijken,” vertelt Pieter. “Is een kantoor nog wel nodig voor een bedrijf als Login. Doordat we allemaal thuiswerken blijkt dit te werken. En we krijgen veel meer informatie vanuit het managementteam.”

Carlijn: ”Ik heb het gevoel dat we meer contact hebben met elkaar als bedrijf. We worden meer bij elkaar gebracht.”