Michiel Simon over thuiswerken: “Working from home.. again?!”

Thuiswerken, hoe gaat het eigenlijk bij de Loginners? Michiel Simon deelt zijn verhaal:

“Thuiswerken! Tja, “vroeger” was dat eerder uitzondering dan regel. En als het al gebeurde was het meestal een dag die ik grotendeels alleen doorbracht, lekker geconcentreerd achter het scherm. Tegenwoordig is dat wel andere koek, met 2 thuiswerkende kinderen en deels thuiswerkende partner, is er ineens best veel reuring in huis. Er staan meer laptops aan dan dat er kamers zijn, dus we zitten af en toe iets te veel in elkaars conference space. Het blijft een beetje balanceren tussen de verschillende taken in huis.  Je bent ineens lunch-chef, huiswerkcoach, mantelzorger voor oma, AH boodschappen delivery service, helpdeskcoach voor de klassenouders (“Waarom werken de Adobe Flash filmpjes niet op de iPad?”) en ook nog full time IT-er.

Thuiswerk uitdagingen bij onze klanten

We merken dat klanten ook allerlei nieuwe uitdagingen tegenkomen nu thuiswerken de standaard is. Bijvoorbeeld bij een financiële instelling werkten de VPN-verbindingen niet altijd goed. Met een aantal Login collega’s zijn we meteen gaan uitzoeken hoe dit kon. Het bleek dat de maandelijkse authenticatie-update niet goed binnen kwam via de thuiswerkplek. Normaal gesproken, merkten de medewerkers dit niet, want die update kwam als zij op kantoor kwamen wel binnen. Nu kwam dit opeens aan het licht. We hebben gelukkig een oplossing gevonden, zodat de medewerkers niet meer naar kantoor hoeven te gaan om thuis te kunnen werken. Verder zien we dat verzoeken die er al lagen nu versneld uitgerold worden bijvoorbeeld voor Microsoft Teams. Bij een ziekenhuis hebben we binnen no-time geholpen Teams uit te rollen. Ze gingen van 0 gebruikers naar 500. Het is goed te merken dat je ook op afstand met dit soort projecten kan helpen en advies geven.

Rust rond de eettafel

Het is een rare tijd, maar gelukkig zijn er ook genoeg momentjes waarop je even wat rust vindt rond de eettafel. Ik vind het erg leuk om te zien hoe de kinderen zich in korte tijd ontwikkelen tot ware cloud-users en druk in de weer zijn met Hangouts, Teams, OneDrive en allerlei clouddiensten waar ik zelf nog niet eens van gehoord had. Het is nog maar zo kort geleden dat ‘het nieuwe werken’ is begonnen maar het voelt alweer als normaal – nu al moeilijk voor te stellen hoe we ooit weer terug gaan!”