Jeroen Oud over thuiswerken: “De dagen dat ik thuiswerk vind ik het wel eenzaam”

“Ik werk nog steeds twee dagen in de week op locatie bij een klant in Goes. In het begin toen de maatregelen werden ingesteld, werkte ik nog de hele week daar op kantoor. Bij dit bedrijf was thuiswerken tot voor kort slechts voor een beperkte groep mogelijk. Nu iedereen thuis moest werken hadden veel mensen een laptop nodig. Daar zijn we de eerste dagen druk mee geweest.

In die periode sliep ik in een hotel, omdat op en neer reizen te veel tijd kostte. Het was wel bijzonder, het hotel was bijna leeg en ze hingen ontbijt aan mijn deur. De eerste avond merkte je dat iedereen nog moest wennen, het meisje dat het eten kwam brengen gaf het dienblad gewoon aan. Ze zei wel, “eigenlijk moet ik het voor je deur neerzetten en hard wegrennen, maar dat vind ik zo raar.”

De dagen dat ik thuiswerk vind ik het wel eenzaam, dus ik ben wel blij met de afwisseling met kantoor. Aan de andere kant is het thuiswerken ook fijn, want ik kan mijn werk nu zo inplannen dat als ik niet gestoord wil worden om iets af te krijgen, ik dat nu thuis kan doen. En de dagen op kantoor kan ik met collega’s sparren als dat nodig is. In de toekomst mag het wat mij betreft wel zo blijven, 1 of 2 dagen per week thuiswerken.”