Mick Hilhorst: “Mijn doel is om in januari 2020 als consultant aan de slag te gaan”

Mick Hilhorst is in augustus 2018 bij Login Consultants komen werken. Hij werkt op de afdeling Managed Services als Engineer en heeft de ambitie om door te groeien naar consultant. Wij spraken hem over zijn werk, ambities en hoe hij het vindt om voor Login Consultants te werken.

“Via via werd ik op Login Consultants gewezen, ik had eigenlijk nog nooit van het bedrijf gehoord. Toen ben ik wel gelijk gaan kijken of het iets voor mij was. Ik solliciteerde op een consultancy-functie, maar in de sollicitatiegesprekken bleek mijn kennisniveau op het gebied van EUC nog niet voldoende. Ik kon wel aan de slag bij Managed Services en van daaruit doorgroeien naar een consultancy-rol. Natuurlijk moest ik daar wel even over nadenken, want Managed Services wilde ik eigenlijk niet.

Toch triggerde het groeipad me en dat ik me verder kan ontwikkelen door certificaten te halen en trainingen te volgen. Als ‘Microsoft’-Engineer had ik wel wat VDI-ervaring, maar nu ga ik Citrix en Azure trainingen volgen om door te groeien, zodat ik een volledig product neer kan zetten. Ik heb voor nu voor Citrix en cloudoplossingen gekozen. Misschien ga ik dit in de toekomst wel uitbreiden met VMware, maar nu wil ik me echt hierop focussen.”

Ik dacht dat we gingen beuken

“In het begin viel het me tegen, tijdens mijn sollicitatie was gezegd dat ik niet in een gespreid bedje terecht zou komen, dus ik dacht dat we gingen beuken. Maar ik had het anders geïnterpreteerd. Er was op dat moment geen Manager voor de afdeling, daardoor was het onrustig en niet duidelijk wie welke taken precies moest doen. Als je dan zit te wachten op werk, komt het niet. Gelukkig begon het vrij snel bij me te dagen en ging ik zelf dingen oppakken. Dat is ook precies de vrijheid die ik graag heb, natuurlijk wel binnen de kaders. Inmiddels is er een Manager en is het op de afdeling een stuk beter geregeld. Gelukkig geeft onze Manager ons nog steeds de vrijheid om dingen zelf op te pakken en in te vullen naar ons eigen inzien.

Mijn Manager houdt ook echt rekening met mijn carrièrewensen. Ik had aangegeven dat ik een Citrix CCA-V-training wilde volgen, de week erop was het geregeld. Ik word gestimuleerd om trainingen te volgen en me verder te ontwikkelen tot consultant. Ik moet nog twee certificaten, de AZ-100 en de AZ-101 halen om door te kunnen. Mijn doel is om in januari 2020 als consultant aan de slag te gaan. Ook de interne trainingen zijn heel erg interessant, ik heb de Powershelltraining van Dave van der Geest, de App-V-training van Roel Beijnes en de communicatietraining van Geraldine van den Berg gevolgd. En zo luxe dat daar altijd eten bij zit, dat is zeker niet overal het geval. Ook op de afdeling leren we veel van elkaar of komt er een consultant om ons te trainen op bepaalde gebieden. Buiten het werk om doen we ook leuke dingen. Voor mij betekent dit, dat er tussen de collega’s echt een band is, dat vind ik belangrijk. We organiseren wel eens LAN-party’s, dan halen we lekker eten bij de Asian Kitchen en kletsen we met elkaar, terwijl we aan het gamen zijn. “

Naast mijn vaste werk

“Naast mijn werk bij Managed Services, waar ik klanten 3e lijn hulp biedt, werk ik op dit moment ook aan een project om een monitoring instrument in te richten en op onze wensen af te stemmen. Deze service, monitort actief en geeft meldingen als bijvoorbeeld een server offline gaat of het RAM vol zit. We zijn nu bezig met Zabbix. Het voldoet goed aan bijna alle enterprise eisen die wij als Login kunnen stellen. Hiermee wordt het voor ons straks heel simpel. Wij kunnen dit heel makkelijk aan de klant leveren, zij zetten het neer en wij krijgen de informatie binnen die wij nodig hebben om alle servers up-en-running te houden.”

Cola en ice tea in de koelkast

“Een ander uniek voordeel wat we hebben bij Managed Services is de koelkast die zo dichtbij staat. Rijkelijk gevuld met exotische vormen van o.a. Fanta. De locatie is perfect, voor de lunch kan je op heel veel plekken eten halen. Na het werk kan je naar de bioscoop, dat doen wij ook wel eens met het team. En als je van voetbal houdt dan kan je zo naar de ArenA lopen.

De relatie in ons team is heel goed, maar dat komt misschien ook omdat we veelal hetzelfde soort type mens zijn, met een paar uitzonderingen die juist ervoor zorgen dat het team van alles wat heeft.”

Recruiters

“Net als mijn collega’s word ik natuurlijk ook benaderd door recruiters. Maar ik heb vaak het idee dat ze van gekkigheid niet weten wie ze waarvoor moeten benaderen. Aanbiedingen kloppen vaak niet, de functienaam en het salaris bij wat ze bieden slaat nergens op. En als ze beginnen over een leuk, jong en dynamisch team dan weet je eigenlijk al meteen dat dat niet goed zit.

Gelukkig is dat niet het geval bij Login en zit ik heel goed op mijn plek. Voorlopig ben ik dus nog niet van plan om weg te gaan.”