Dennis Sigmond: “Ik wil me altijd verder ontwikkelen”

Dennis Sigmond begon in 2008 als Specialist bij Login Consultants. Sinds zijn aantreden is hij in een snel tempo opgeklommen naar IT Architect en Managing Consultant. Hij vertelt ons hoe zijn carrière bij Login verliep.

“Ik ben door een vriend binnengehaald bij Login. Hij had mij al een aantal keer benaderd om voor Login Consultants te komen werken. Op dat moment zat ik op een interessant project bij een grote GGZ-instelling en dat wilde ik eerst afmaken. We werkten daar aan een Citrix-implementatie en liepen tegen een probleem aan dat we zelf niet konden oplossen. De expertise van Login Consultants werd succesvol ingezet en zo werd mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Login University

“Tijdens mijn sollicitatiegesprek werd al snel duidelijk dat ik zou starten bij de Login University. Dit was een unieke kans om mijn ervaring van Citrix uit te breiden en andere kennis op te doen. In drie maanden werd je klaargestoomd om aan de slag te gaan op het gebied van virtualisatie, streaming en deployment. Het programma bestond uit interne trainingen, certificeringstrajecten en een opdracht bij een klant. Deze opdracht voerde je uit samen met een ervaren collega. Mijn eerste project was bij een telecombedrijf met voornamelijk packaging werkzaamheden. Ook heb ik in het begin testwerk gedaan voor de eerste versie van Login VSI, dat destijds werd ontwikkeld binnen Login Consultants.”

Van Citrix naar VMware

“Mijn eerste grote project was een implementatietraject van Citrix bij een zorginstelling. In die tijd was Login nog écht een Citrix bedrijf. Login werkte destijds minimaal met VMware. VMware was op dat moment vooral gespecialiseerd in de hypervisor markt en minder op het gebied van EUC.

Na een paar jaar maakte VMware grote stappen op het gebied van EUC en ben ik mijn aandacht gaan verleggen naar de EUCproducten van VMware.

Ondertussen was er een collega bezig met de ontwikkeling van de Login Online Desktop. Hij vroeg mij om samen met hem daaraan te werken. LOD is een Desktop as a Service (DaaS) cloudoplossing. Dit is inmiddels echt een gedachtegoed geworden, dat wij bij klanten implementeren. Hiermee hebben we ons zichtbaar gemaakt bij VMware en is er een fijne samenwerking tot stand gekomen.”

Het LOD-team

“Omdat wij met het LOD-team eigenlijk een aparte ‘line of business’ hebben binnen Login, zijn we een self operating team. We zijn zelf verantwoordelijk voor de hele business development kant, onze eigen sales, eigen planning (alleen extra inzet niet), pre-sales, schrijven van offertes en implementaties. Daarna is het de bedoeling om de klant over te hevelen naar Managed Services.

In mijn huidige functie ben ik verantwoordelijk voor het maken van de designs en de implementatie van cloud-projecten met voornamelijk VMWare EUC-technologieën. Naast de uitvoerende werkzaamheden komen er steeds meer adviserende en (pre-)sales taken bij. Heel fijn dat we ons LOD-team hebben kunnen uitbreiden met collega’s en zodoende nog meer werk kunnen verzetten.

Op dit moment werk ik als de Lead Architect voor een groot project bij een klant in Engeland, dat we na het project ook in beheer gaan nemen bij onze Managed Service afdeling. Daarnaast komen er regelmatig andere VMware opdrachten tussendoor, wat het werk erg afwisselend maakt.

Naast mijn werkzaamheden als architect ben ik sinds dit jaar ook de Managing Consultant van ons team. Je moet altijd blijven zoeken naar uitdagingen en jezelf blijven ontwikkelen, dit was een mooie toevoeging aan mijn functie.

Spreken op events

“Mijn eerste presentatie voor een groot publiek was bij Login Live in 2013. Mijn toenmalige MC vond het een uitgelezen kans om mijn interne zichtbaarheid te vergroten en een mooie opstap om door te groeien naar de functie van Senior Consultant. Login Live bood een veilige omgeving om te presenteren en ervaring op te doen. Al weet ik nog goed, dat ik enorm zenuwachtig was!

Deze zenuwen zijn tegenwoordig veel minder. Door veel praktijkervaring op te doen wordt het op een podium staan steeds makkelijker. Nu spreek ik regelmatig op de De VMware Usergroup Nederland (NLVMUG) en vorig jaar mocht ik op VMworld in Las Vegas en Barcelona voor volle zalen staan. Op VMworld heb ik een presentatie gegeven over Horizon Cloud on Azure. Een leuk detail was dat er in Barcelona zoveel animo was voor deze sessie, dat ik zelfs een grotere zaal heb gekregen wegens een te lange wachtlijst. Dat is nog eens een motivatie!

Daarnaast organiseer ik op 6 juni samen met enkele concullega’s uit de EUC-community en het VMware team voor de derde keer de vEUC TechCon. Ook hier mag ik weer het podium op.”