Berry de Jager: “Zonder de Commodore 64 was ik waarschijnlijk schilder geworden”

Berry de Jager kwam in 2007 in dienst bij Login Consultants. In de afgelopen jaren heeft hij een aantal uitstapjes naar andere bedrijven gemaakt, maar kwam toch altijd weer terug bij Login Consultants. Wij spraken hem over waarom hij toch elke keer weer besloot om terug te komen.

“Mijn liefde voor ICT is begonnen door mijn eerste Commodore 64, daarop heb ik leren programmeren, met een boek met de codes in de hand, want internet was er nog niet. Zonder de Commodore 64 was ik waarschijnlijk huisschilder geworden.

Ik werkte op de automatiseringsafdeling bij een offshorebedrijf in Delft en twee van mijn collega’s, waar ik heel goed contact mee had, gingen naar Login Consultants. Via hen ben ik ook bij Login gaan solliciteren. Ik had een gesprek met Jeroen van der Kamp (toen directeur van Login red.). Hij begon met allemaal vragen over Citrix te stellen, maar daar had ik eigenlijk geen goed antwoord op. Naast Microsoft Windows was ik meer ‘into’ Linux en Oracle, scriptjes schrijven, zaken automatiseren en databases onderhouden. Jeroen zag toch iets in mij en heeft mij deze enorme kans gegeven. Hij was zo enthousiasmerend, tijdens het sollicitatiegesprek werd ik overladen met positiviteit. Dat gevoel heb ik altijd wel gehouden bij Login.”

Dichterbij huis werken

“Toch besloot ik om weg te gaan bij Login, ik wilde dichter bij huis werken. In het Westland had ik werk gevonden en dat leek ideaal. De eerste klus was heel leuk, ik heb een scholengemeenschap omgezet naar één datacenter. De volgende klussen waren voor mij niet uitdagend genoeg en ik vond de manier van werken ook niet bij mij passen. Het ging vooral om opdrachten bij Westlandse telers, die meer met geld, dan met de kwaliteit van uitvoering bezig waren. De koek was toen al snel op.

Ik moest nog iets regelen voor mijn leaseauto met de officemanager van Login, Roswhita. Toen mijn werk ter sprake kwam, was meteen duidelijk dat ik daar niet gelukkig was. Nou het ging heel snel, ik kon donderdag op gesprek komen bij Login en vrijdag had ik het contract al getekend, nog voor ik het thuis had verteld! “

Automation Machine

“Bij Login werkte ik veel met Automation Machine, een product dat door Login Consultants is ontwikkeld. Automation Machine is als eigen B.V. verder gegaan. Ik ben daarnaartoe overgestapt, omdat ik het een leuk product vond om mee te werken. Het was een klein bedrijf en iedereen was betrokken bij de verdere ontwikkeling van Automation Machine. Ik hield veel contact met Login, dat vond ik ook heel leuk.

Uiteindelijk gingen Automation Machine samen met Login VSI, dat was ook logisch, omdat de performanceproducten heel veel overlap met elkaar hebben en Automation Machine is een goede aanvulling op het Login VSI-porfolio. Doordat het nu een veel groter bedrijf was, was niet iedereen meer zo betrokken bij de ontwikkeling van producten. Hierdoor verminderde mijn ontwikkelingskansen. Ik bedacht ook dat ik niet te lang ‘support’ achter mijn naam moest hebben staan.“

Kameraadschap van de Loginners

“Toen heb ik een uitstapje naar een ander consultancy bedrijf gemaakt. Daar maakte het, in mijn beleving, niet uit wat je deed, zolang je maar geld opleverde. Ik zat voor dat bedrijf op een klus bij een ziekenhuis en dat project ging over naar Login. Ik had weer heel veel contact met de Login collega’s en dat zette me aan het denken. Het werd me weer duidelijk hoe close de Loginners met elkaar zijn, het kameraadschap onderling. Als je ergens niet uitkomt, is de drempel heel laag om, om hulp te vragen. Vragen zijn ook nooit dom. Dus ja, toen ben ik vorig jaar weer teruggekomen. “

 

De Berry Web App

“Geven en nemen zit in de Logincultuur gebakken. Als IT-ers automatiseren we graag, zodat we het niet meer met de hand hoeven te doen. Ik merkte dat gegevens vaak nog in Excel worden gegooid en dan sturen ze dat bestand door en veranderen ze dingen en weet niemand meer wat de juiste data is. Daarom heb ik de ‘Packaging Workflow tool’ ontwikkeld. Deze tool geeft de status van applicaties weer en je kan er ook analyses uit halen. Bij Login vonden ze mijn tool, daar beter bekend als de ‘Berry Web App’, superhandig en hij is veel gebruikt, ook door andere bedrijven trouwens. Ik vind het niet erg om zoiets in mijn vrije tijd te doen, je krijgt er ook wat voor terug. Dit soort initiatieven wordt echt gewaardeerd binnen Login.”

End User Computing

“Bij Login gaat het echt om End User Computing en daar ligt mijn hart toch ook. Ik ben net weer op een nieuwe klus begonnen met de migratie van een nieuwe versie Citrix en een nieuwe Windowsomgeving. Het Europese gedeelte is nu klaar en nu zijn we bezig om Azië over te zetten. We gaan nog iemand in China opleiden en begeleiden. Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Dit jaar heb ik me ook voor heel veel interne trainingen ingeschreven, het is fijn dat je je zo verder kan ontwikkelen op allerlei gebieden. Binnenkort weer het LogOut Weekend, zulke events maken het extra leuk om bij Login te werken.“