De werkbare digitale werkplek

Voor organisaties is de digitale werkplek essentieel. Mede dankzij de enorme ontwikkelingen op het gebied van werkplektechnologie zijn digitale werkplekken bij steeds meer organisaties de norm geworden. Daarmee speelt het gebruik van de werkplek een belangrijke rol bij het uitvoeren van werk.

Maar bij dat gebruik wringt toch de schoen vaak. De werkplek werkt volgens allerlei technische specificaties en gevraagde functionaliteiten. Alle mogelijke handige features worden aangeboden aan medewerkers. Alle lampjes branden, de toegang is geregeld en alle updates worden verzorgd. De zogeheten Moderne Werkplek is klaar voor gebruik.

Werkend of werkbaar?

Maar een digitale werkplek voert geen werk uit. Het zijn de medewerkers, de mensen in organisaties die het werk uitvoeren. In het proces van het aanschaffen en inrichten van de werkplek worden de medewerkers te vaak niet betrokken. De inrichting van de werkplek wordt uitgevoerd door de IT-afdeling en haar IT-partners.

Reimagine the digital workspace

In dit (Engelstalige) eBook lees je meer over hoe je de stap kunt zetten richting de ideale digitale werkplek voor jouw medewerkers.

Die moderne werkplek werkt trouwens wel echt. Hij doet het en is een super middel om mee aan de slag te gaan. Maar de medewerker moet in staat zijn om met die werkplek zijn werk uit te voeren. Hij moet enthousiast worden, zijn werk nog leuker gaan vinden en blij worden van de mogelijkheden tot samenwerken en communiceren met collega’s, klanten en leveranciers. De werkplek moet zichtbaar zijn werk eenvoudiger maken.

Drie regels van adoptie

Hoe realiseer je dat jouw medewerkers blij en enthousiast worden van de werkplek die je ze biedt? Hoe maak je het gat tussen de technologie en de medewerker kleiner? Als technische werkplekspecialist werken wij hiervoor samen met Mixit, gespecialiseerd in adoptie. Zij hanteren een aantal stelregels als het gaat om adoptie: