3 Tips voor werken met AppVolumes van VMware

maandag, 13 februari 2017

Experts Jason Marshall & Denis Gundarev van VMware waren op 7 & 8 februari in Nederland om een kleine groep klanten te informeren over AppVolumes. Lees wat de belangrijkste tips van de experts waren tijdens deze sessies en wat belangrijk is om te weten voor u aan de slag gaat met AppVolumes.

Planning is ontzettend belangrijk

Jason Marshall & Denis Gundarev van VMware hebben onze klanten voorzien van zoveel mogelijks tips en handvatten om aan de slag te kunnen of om verder te gaan met de ontwikkeling van AppVolumes. Jason Marshall over de AppVolumes sessie: “Het belangrijkste wat we vandaag besproken hebben is de planning. Plan van te voren en weet wat het doel is. Dan pas kunt u beginnen. Start niet met het zomaar installeren van ISO, maar neem de tijd. Bedenk hoe u applicaties wilt groeperen, wie met die applicaties gaan werken en hoeveel mensen dat zijn. Maak eerst het plan en ga dan pas aan de slag. En vergeet niet om de juiste partners bij dit proces aan te sluiten.”

Wilt u aan de slag met VMware?

Huib Dijkstra is pre-sales consultant bij Login Consultants en is een van de experts op het gebied van AppVolumes. Huib over de AppVolumes sessies: “Zoals u gewend bent van onze ontbijt & ronde tafel sessies was ook dit event op de inhoud en had de dag een laagdrempelig karakter. Er was voor een ieder wat wils. Er werd architectuur informatie gepresenteerd en er waren ook sessies die meer technisch van aard waren. Het publiek kreeg in de middag een uniek kijkje in de roadmap van de verschillende VMware producten. Al met al was het een zeer geslaagde dag.” Als u aan de slag wilt met AppVolumes, volg dan Huib zijn belangrijkste tips:

  1. Beschrijf eerst de strategie rondom applicaties. Bepaal hierna of AppVolumes het beste in dit scenario past. AppVolumes werkt bijvoorbeeld verreikend in VDI of SBC oplossingen, maar voorkomt niet dat twee softwarepakketten met elkaar botsen.
  2. Gebruik schrijfbare containers alleen in het scenario waar gebruikers zelf applicaties mogen installeren. Gebruik bij voorkeur geen schrijfbare container voor het opslaan van gebruikersinstellingen. Wij raden sterk af om schrijfbare containers te gebruiken voor data van de eindgebruikers (mijn documenten).
  3. Stem verschillende componenten goed op elkaar af wanneer AppVolumes wordt gecombineerd met profiel/applicatie oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van filter drivers.

Wat zeiden de klanten?

Bij deze sessie waren klanten van verschillende afdelingen aanwezig. Iedereen vond het een interessante sessie en de kleine groep zorgde ervoor dat iedereen zijn vragen kon stellen. Sander Mors, Desktop Engineer bij Wageningen Universiteit over de AppVolumes sessie: “Het meest leerzame van deze dag was de technische diepgang en de roadmap. Ik werk al met deze software, dus voor mij was het waardevol om te zien wat we er nog meer mee kunnen. Daarbij konden we de vragen en problemen die we hebben hier ook even neerleggen. Het was goed te horen dat er nieuwe ontwikkelingen zijn die dingen doen die ik ook wil doen.”

Meer informatie over AppVolumes?

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat AppVolumes voor uw (IT) organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Tuci Koeiman via 020 342 0280 of T.Koeiman@loginconsultants.nl.